Nar Ekşisi'nin mucizesi bu tariflerde

Mercimek Badı Tarifi

 

 6 Kişilik

 

Malzemeler

 

1 su bardağı yeşil mercimek 

1 su bardağı ince bulgur 

1 çorba kaşığı salça 

1 adet soğan 

4-5 dal taze soğan 

2 adet domates 

1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz 

Dereotu, maydanoz, nane, pulbiber, 

karabiber, kekik, tuz 

Limon suyu veya nar ekşisi 

Haşlanmış lahana veya asma yaprakları 

Yeteri kadar su 

 

Mercimek Badı Yapılışı

 

Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...