Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Kızarmış Muz
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet olgun muz
Yarım limon
6 adet 15 cm çapında unlu tortilla
1 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 kase çikolata sos
6 top vanilyalı dondurma
Kızarmış Muz Yapılışı
MuzlarI ikiye bölün ve üzerlerine limon suyu gezdirin. Yağın 1/3'ünü bir tavaya koyup, hafif ateşte pişirin. Tortilla'ların ortasına gelecek şekilde muzları koyup, üzerine tozşeker ve bir miktar tarçın serpin. Rulo şeklinde sarıp, tepsiye dizin. Üzerine, bir fırça ile kalan yağı sürün. Kalan şekerin bir kısmı ve tarçın ilave ederek, 230 derece fırında altın sarısı olana dek kızartın. Servis tabaklarına koyup, dondurma topları ve çikolata sos eşliğinde servis yapın.
Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muzlu Dondurma
Malzemeler
2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su
Muzlu Dondurma Yapılışı
MUZLARI yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Tozşekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile tozşeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Blenderiniz muzların hepsini birlikte almazsa tozşeker ve muzu ikiye bölerek blenderden geçirebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler