Mutluluk ve keyif için
En karamsar anımızda bile mutluluk veren çikolata ile hem şık hem de lezzetli tarifler...
ÇİKOLATA SOS
2 adet (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 litre süt, 2 su bardağı tozşeker, 2 kahve fincanı kakako, 2 paket vanilya
Süt, tozşeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye alın. Çok kısık ateşte çırpma teli ile çırparak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra arada sırada karıştırarak, 1-1.5 saat pişirin. İyice koyulaşıp sos kıvamına geldikten sonra tencereyi ocaktan alın. Çikolatayı ilave edip, eritin. Üzerinin kaymak tutmaması için sos soğuyana kadar sürekli karıştırın. Hemen kullanmayacaksanız saklamak üzere kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Mutluluk ve keyif için
BEYAZ BÜYÜ (20 Adet)
1 su bardağı fındık, 3 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı mısır gevreği, 1 çay bardağı pirinç patlağı veya yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı un, üzeri için: 2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata
Fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğuduktan sonra kırık pirinç tanesi büyüklüğünde olacak şekilde robottan geçirin. Derin bir kasede yumurta ile tozşekeri çırpın ve robottan geçirdiğiniz mısır gevreğini ekleyin. Fındık, pirinç patlağı veya yulaf ezmesi ile vanilyayı da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp, unlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı gezdirin ve soğuduktan sonra servis edin.
Mutluluk ve keyif için
ÇİKOLATA DOLGULU AY ÇÖREĞİ (30 Adet)
Hamuru için: 1 çay bardağı sıvıyağ, 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı mahlep, 1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı, 1 paket (10 gram) instant maya, aldığı kadar un, iç malzeme için:bir buçuk su bardağı ufalanmış kek, 1 adet yumurtanın akı, yarım kahve fincanı süt, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay bardağı damla çikolata, 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çay bardağı tozşeker, 1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın, 3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi, üzerine: 1 adet yumurta sarısıü 1 çay bardağı file fındıkü 1 çay bardağı file badem
Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta, süt, tozşeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup, karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Yoğurma kabının ağzını bir kapakla örtün ve mayalanması için 3-4 saat dinlendirin. İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, antepfıstığı, kakao, tozşeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp, bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun. Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri