Mutluluğun çikolata hali

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE(16 Adet)

Yarım su bardağı damla çikolata, 1 su bardağı un, yarım su bardağı pudraşekeri, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı kakao, 100 gram oda sıcaklığında margarin, 1 çorba kaşığı krema, süslemek için: 2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata, şekerleme

Un, pudraşekeri, tuz ve kakaoyu eleyip, derin bir kaba alın. Margarin ve kremayı ekleyip, yoğurun. Damla çikolatayı katıp, 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (kurabiyelere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerini beyaz çikolata ve şekerleme ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...