Mutluluğun çikolata hali
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE(16 Adet)
Yarım su bardağı damla çikolata, 1 su bardağı un, yarım su bardağı pudraşekeri, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı kakao, 100 gram oda sıcaklığında margarin, 1 çorba kaşığı krema, süslemek için: 2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata, şekerleme
Un, pudraşekeri, tuz ve kakaoyu eleyip, derin bir kaba alın. Margarin ve kremayı ekleyip, yoğurun. Damla çikolatayı katıp, 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (kurabiyelere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerini beyaz çikolata ve şekerleme ile süsleyin.
Mutluluğun çikolata hali
ILIK TARTÖLET(8-10 Adet)
Tartölet için: 2 su bardağı un, yarım su bardağı pudraşekeri, 2 çorba kaşığı kakao, 250 gram oda sıcaklığında margarin, 2 çorba kaşığı krema, dolgusu için: 1 su bardağı krema, 1 paket (80 gram) beyaz çikolata, 2 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 paket vanilya, üzeri için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata
Öncelikle tartölet için un, pudraşekeri, kakao, margarin ve kremayı robottan geçirin. Daha sonra bir kaba alın ve 1-2 dakika da elinizle yoğurup, streç filme sarın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış küçük tartölet kalıplarının içine kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak, yerleştirin. Kabarmalarını önlemek için üzerine alüminyum folyo serip, herhangi bir bakliyattan koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ve alüminyum folyoyu çıkarın. İçinin dolgusu için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edip, eritin. Yumurta sarıları ve tozşekeri ayrı bir kapta çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın ve vanilyayı katın. Bu karışımı tart kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun ve tartöletleri dilediğiniz şekilde süsleyin. Ilık servis yapın.
Mutluluğun çikolata hali
BEYAZ ÇİKOLATALI KEK(6 Kişilik)
Bir buçuk paket (120 gram) beyaz çikolata, 100 ml krema (1 kutu 200 ml), keki için bir buçuk paket (120 gram) bitter çikolata, 120 gram tereyağı, 2 adet yumurta, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı un, üzerine: pudraşekeri ve meyve
Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve karıştırarak erittikten sonra ocaktan alıp, buzdolabında soğumaya bırakın. Keki için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Kakao ve unu eleyerek, ilave edin. Çikolatalı karışımı azar azar eklerken bir yandan da yavaşça karıştırın. 6 adet küçük kağıt kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız çikolatalı karışımı içlerine paylaştırın. Üzerine buzdolabında soğuyan beyaz çikolatalı karışımdan tatlı kaşığı ile birer top yapıp, koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Pudraşekeri serptikten sonra meyveyle süsleyip servis yapın.
Mutluluğun çikolata hali
MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA(4 Kişilik)
1 paket (80 gram) bitter çikolata, 4 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 litre süt, 2 adet çubuk tarçın, 2 çorba kaşığı bal, üzerine: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, tarçın
Tozşeker, kakao, nişasta ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırın. Soğuk sütü ekledikten sonra tencereyi ocağa koyun. Çubuk tarçını içine ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, çubuk tarçını çıkarın. Bal ve çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Karışımı, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde fincanlara paylaştırın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve sıcak çikolatanın üzerine şekil vererek sıkın. Tarçın serperek servis yapın.
Mutluluğun çikolata hali
ÇİKOLATALI ÇAM AĞACI PASTASI(8 Kişilik)
Kek için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, keki ıslatmak için: yarım çay bardağı sıcak su, 1 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı kahveli likör, ganaj kreması için: 1 kutu (200 ml) krema, 3 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, süslemek için: antepfıstığı
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edin ve tekrar çırpın. Elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu kattıktan sonra yağlanmışunlanmış çam ağacı şeklindeki kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Keki ıslatmak için su, tozşeker ve likörü bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Ganaj kreması için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edin, karıştırarak eritin. Krema ılınınca kekin üzerini kaplayın. Antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar