Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Fransızların gastronomik ve kültürel mirasının bir parçası sayılan kaz ciğeri (foie gras), kontrollü besleme (gavage) yöntemiyle kazın karaciğerinin yağlandırılması sonucu elde edilir. Kaz ciğeri tereyağımsı kıvamı, yumuşak dokusu ve kendine has lezzetiyle dünya mutfaklarında rağbet gören besinlerin başında gelir.
1
6
Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Kaz ciğeri nasıl pişirilir? Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilen kaz ciğeri, ezilmiş halde tereyağı gibi ekmeğe sürülebilir, sote ve ızgara olarak pişirilebilir. Kırmızı biber ve tuz ile sıcak olarak servis edilebilen kaz ciğeri, kuru incir ve soğanla birlikte de tercih edilmektedir. Lüks yemek olarak kabul edilen kaz ciğeri, Noel ve yılbaşı gibi özel günlerde ayrıcalıklı menülerde yerini alır.Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL