Mutfakta pratik olmanın yolları
Mutfakta kolaylıkla uygulayabileceğiniz püf noktaları sizler için oluşturduk...
KESTANE PİŞİRİRKEN
Fırında kestane pişirdiğiniz zaman kestanelerin kabukları patlayabilir. Bu da kestanenin tam pişmeden kavrulmasına yol açar. Kestanelerin fırında iyi pişmeleri için fırına atmadan önce bıçakla kabukların üzerine bir çizgi çekmeyi ihmal etmeyin.
Mutfakta pratik olmanın yolları
MUZLARIN KARARMAMASI İÇİN
Pasta ve meyve salatalarında sık sık kullandığımız muzların kararması sizi üzüyor olabilir. Hiç üzülmeyin, muzları işleme tabi tutmadan önce muzun kabuklarını soyun. İçi su dolu bir kapta kullanacağınız muzları 20 dakika kadar bekletin. Böylece muzların kararmasını önlemiş olursunuz.
Mutfakta pratik olmanın yolları
YUMURTALAR İÇİN
Yumurtalar haşlanırken, kaba çarpıp kabukları kırılabilir. Kabukları kırılan yumurtaların içinin suyla dolması, yumurtanın tadını bozar. Bunu önlemek için, yumurtaların sivri uçlarına iğneyle birer delik açın. Yumurtaların, haşlanırken kabuklarının kırılmasını önlemiş olursunuz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu