Mütevazi baklavalık yufkadan mükellef sofralara...
HAVUÇ DİLİMİ(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
40 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
2 su bardağı kıyılmış antepfıstığı
1 çorba kaşığı tozşeker
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisi ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20. katın üzerine antepfıstığı ve tozşeker serpin. Üzerine kalan 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesip, üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti havuç dilimlerinin üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Mütevazi baklavalık yufkadan mükellef sofralara...
PAÇANGA BÖREĞİ(12 Adet)
Malzemeler:
16 adet baklavalık yufka
24 dilim pastırma
3’er adet domates ve biber
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yufkalardan 4 adedini üst üste yerleştirip, 3 adet dikdörtgen kesin. 1 adet dikdörtgen yufkanın uzun kenarına 2'şer dilim pastırma, domates ve biber yerleştirin. 1 çorba kaşığı kaşar peyniri serpiştirin. Dikdörtgen şeklinde sarın. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine yerleştirip, çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel