Mis kokulu yemekler
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg börülce
4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
AYIKLANMIŞ börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.
Mis kokulu yemekler
KESME TATLI(12 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Harç için:
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, yarım limon
Hazırlanışı:
YUMURTA sarısı, tereyağı, sıvıyağ, irmik, yoğurt, pudraşekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler