Mis kokulu sıcak ziyafet

Hamur açarak yapabileceğiniz gibi,hazır yufka ya da milföy kullanarak da hazırlayabileceğiniz nefis börek tarifleri...

SUFLE BÖREK(8 Kişilik)

3 adet yufka, 4 adet yumurta, 1 kg süt, 350 gram dil peyniri, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yumurtaları çırpın. Üzerine süt döküp karıştırın ve kenara alın. Yufkaları önce dörde, daha sonra her parçayı kendi içinde üçe bölerek on iki parça elde edin. Dil peynirini didikleyin. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve hepsini derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı gezdirip bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini tepsinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...