Milföy ile farklı lezzetler
Çikolatalı Milföy Topları Tarifi (8 adet)
2 adet milföy hamuru
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Kızartmak için: Sıvıyağ
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Rendelenmiş çikolata
Milföy hamurlarının ikisini de, kare biçiminde 4 eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. 1 paket çikolatayı ince kıyın. Hamurların içine koyun. Top şeklinde kapayın. Yağı kızdırın. Hamurları yağda çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri ve kalan rendelenmiş çikolatayı serpip, sıcak servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Kirazlı Milföy Börek Tarifi (10 kişilik)
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
10 adet kare milföy,
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı su,
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt,
2 çorba kaşığı pudraşekeri
MİLFÖYLERİ düz bir zemine yerleştirin ve kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürüp kenara alın. Ayrı bir yerde kiraz ve tozşekeri kısık ateşte hafif sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca milföylerin ortalarına pay edin. Uçlarını bohça gibi kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. 1 çorba kaşığı pudraşekeri serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, kalan 1 çorba kaşığı pudraşekerini serperek servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Çilekli Milföy Tarifi (1 kişilik)
1 adet milföy hamuru
1 kahve fincanı pasta kreması (krem patisserie)
6 adet çilek
1 çay kaşığı pudraşekeri
Pasta kreması için: 1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta, 1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
PASTA kreması için, sütü kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta, yumurta ve tozşekeri çırpın. Karışımı süzgeçten geçirip süte ekleyin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağı ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Milföy hamurunu merdane ile incecik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kare veya yuvarlak olacak şekilde enlemesine 3 parça kesin. Aralarına pasta kreması sürüp, çilek yerleştirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Milföylü Pastacıklar Tarifi (6 kişilik)
12 adet milföy hamuru
İç malzeme için:
1 çay bardağı tozşeker
Yarım su bardağı toz badem
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
MİLFÖYLERİ oda sıcaklığında 5-6 dakika beklettikten sonra kalp şeklindeki kalıplarla şekiller çıkarın. İçi için tozşeker, toz badem, rendelenmiş bitter çikolata ve vişneyi bir kapta karıştırın. Kalp şeklindeki milföy hamurunun üzerine bu karışımdan koyun ve üzerine diğer kalp şeklindeki hamuru kapatın. Milföy hamuru ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Milföy ile farklı lezzetler
Çilekli Kremalı Milföy Tarifi
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, milföy hamurlarını enlemesine ikiye kesin. Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın. Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin. Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin. Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın. İkiye böldüğünüz milföy hamurlarının yarısına kremayı sürüp, üzerlerine çilek yerleştirin. Diğer milföy hamurlarını üzerlerine kapatın. Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin.
Püf noktası...
Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve ağzı açık kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Milföy ile farklı lezzetler
Çilekli Milföy Tarifi (1 adet)
5-10 adet çilek
2 adet milföy hamuru
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
1 çorba kaşığı damla çikolata
1-2 çorba kaşığı pudraşekeri
1-2 adet çilek
KREMAYI kaynatıp ocaktan alın. Damla çikolata ekleyip soğumaya bırakın. 24 saat buzdolabında dinlendirin. Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürüp, dilimlenmiş çilek ve damla çikolata yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip, çilekle süsleyerek servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Yoğurtlu Milföy Böreği Tarifi (8 kişilik)
4-5 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
9-10 adet milföy hamuru
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Ezilmiş beyaz peynir, oda sıcaklığında erimiş 4 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı milföy hamurlarının üzerine pay ederek sürün ve rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Kremalı Milföy Atıştırmalıkları Tarifi (8 kişilik)
10 adet tereyağlı milföy hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası için: Bir buçuk kutu (1 kutu= 200 ml) krema
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Kivi,
vişne
nane
MİLFÖY hamurlarını oda sıcaklığında yarı yarıya çözülene kadar bekletin.Her birini dörde kesin ve toplam 40 adet kare milföy hamuru elde edin. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve içini su ile ıslatıp, süzün. Yarımşar cm aralıklarla milföy hamurlarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatıp, hamurlar soğuyana kadar fırında bekletin. Hamurlar soğuyunca her milföy hamurunu ikiye ayırın ve toplam 80 adet milföy hamuru elde edin. Arası için kremayı tozşeker ile birlikte derin bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpın. Daha sonra buzdolabının en üst rafında 2 saat bekletin. Kremayı sıkma torbasına doldurun ve 1 adet milföy hamurunun üzerine sıkıp, diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar krema sıkın ve milföy hamuru yerleştirip, üzerine krema sıkın. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Atıştırmalıkların üzerini dilimlenmiş kivi, vişne ve nane yaprağı ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri