Mersin'nin çok kültürlü mutfağı

Mersin Mutfağı, lezzet çeşitleri bakımından oldukça zengin. İşte mersinden en bilindik lezzetler...

Mersin Mutfağı, lezzet çeşitleri bakımından oldukça zengin. İşte mersinden en bilindik lezzetler...

TOPALAK ÇORBASI(6 Kişilik)

1 çay bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı irmik, yarım çay bardağı un, yeteri kadar su, 1 çorba kaşığı salça, 250 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, tuz, kimyon, kuru nane

Bulgur, irmik ve unu derin bir kaba alın. İçine salça, tuz ve kimyon katıp, sert bir kıvama gelene kadar su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve köfteler hazırlayın. Diğer yandan eti 5-6 su bardağı su ile tencereye koyup, haşlayın. Yumuşayan eti bir kevgir yardımıyla suyun içinden çıkarın ve biber salçasını katıp, karıştırın. Et suyunun içine nohut ve elinizle didiklediğiniz eti ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirip, bulgur köftelerini ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.