Malatya'nın geleneksel tatları
Mutfak kültürü oldukça zengin olan Malatya yöresinin leziz yemek tarifleri...
Mutfak kültürü oldukça zengin olan Malatya yöresinin leziz yemek tarifleri...
TİRİTLİ KÖFTE(4 Kişilik)
1 su bardağı nohut, yarım kg köftelik bulgur, yarım kg yağsız kıyma, 1 adet yumurta, 4 su bardağı su, yarım kg kemikli et, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı salça , tuz
Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün ve bir kenara alın. Bulgur, kıyma, yumurta ve 1 su bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Kemikli eti kalan suda haşlayın. Diğer taraftan halka şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz malzemeyi kemikli et suyunun içine ilave edip karıştırın. En son nohut ve köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Malatya'nın geleneksel tatları
KUZU TANDIR(5 Kişilik)
2 kg kemikli kuzu eti, 300 gram kuyruk yağı, 4 su bardağı su, tuz
Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin. Ağzını kapakla veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat süreyle pişirin. Pilav, közlenmiş domates, sivri biberle birlikte sıcak servis yapın.
TARİF DETAY