Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limon Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi.
1 paket limon aromalı jöle
2 su bardağı kaynar su
1 avuç bütün ceviz içi
Limon dilimleri
İrmik tatlısı için: 1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı tozşeker .
İrmik tatlısı için bir tencereye süt, irmik ve tozşekeri koyup, orta hararetli ateş üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına, kalıbın büyüklüğünde yağlı kağıt serin. Kaynayan irmik tatlısını kalıba boşaltıp soğumaya bırakın. Diğer yandan limon aromalı jöleyi 2 su bardağı kaynar suya boşaltıp, jöle çözülünceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jöleyi, soğuyan irmik tatlısının üzerine döküp limon dilimleri ve cevizle süsleyin. Jöle ılındıktan sonra buzdolabına alıp, donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Parfe Tarifi.
200 gram krem peynir
1+1/4 su bardağı pudraşekeri
300 gram çırpılmış krem şanti
l adet yumurta sarısı
3 yaprak jelatin
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu
Hamur için:
Bir buçuk su bardağı un
3/4 su bardağı pudraşekeri
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı toz badem
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı toz tarçın .
Un, pudraşekeri, tereyağı, toz badem, tarçın ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıba yerleştirin. Hamurun üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema için krem peynir ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırıp yumurta sarılarını karıştırarak tek tek ilave edin. Soğuk suda bekletip yumuşamış jelatini ekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış krem şanti ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerine