Lezzetli Kurabiyeler
Dilek Kurabiyesi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
250 gram yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı kakao
Dilek Kurabiyesi Yapılışı
Derin bir kasede yumurta ve pudraşekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Elmalı Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler
2 adet elma
7 çorba kaşığı pudraşekeri
İki buçuk su bardağı un
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
Pudraşekeri
Elmalı Çikolatalı Kurabiye Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. 2 çorba kaşığı pudraşekeri ekleyip ocağa oturtun. Elma pişene dek karıştırıp, ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan 5 çorba kaşığı pudraşekeri, un, margarin, tarçın ve cevizi iyice yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizle açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı elmalı harç koyup kapatın. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine damla çikolata serpiştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
ya da margarin
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 paket (80 gram) bitter çikolata
3 su bardağı un
Çikolatalı Kurabiye Yapılışı
Tereyağı veya margarini mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve pudraşekerini ekleyip tekrar mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya, kakao, benmari usulü eritilmiş çikolata ve unu ekleyip, yoğurun (zor toparlanan bir hamur olduğu için iyi yoğurun, ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin). Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve çeşitli şekillerdeki kalıplarla kesin. Kenarlardan çıkan hamurları tekrar yoğurun ve tekrar açıp, şekiller çıkarın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler
250 gram margarin
2 su bardağı un
Bir buçuk çay bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fıstık
3 adet yumurta (2’sinin bütünü, birinin sarısı)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir buçuk çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Fıstıklı Kurabiye Yapılışı
Margarini tencerede eritin. Pudraşekeri, yumurta, karbonat, zeytinyağı, un, dövülmüş fıstık, tarçın, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde parmak şekli verin ve yassı hale getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Elmalı Kurabiye
Malzemeler
Dört buçuk su bardağı un
250 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay bardağı kuruüzüm
Süslemek için:
Pudraşekeri
Elmalı Kurabiye Yapılışı
Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Bardak veya kalıpla yuvarlaklar çıkararak harcı bunların üzerine paylaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Mahlepli Kurabiye
Malzemeler
1 paket (250 gram) margarin
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzerine:
Pudraşekeri
Mahlepli Kurabiye Yapılışı
Bütün malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırarak iyice yoğurun. Hamuru düz bir zeminde rulo haline getirin. Ardından bıçakla dilimleyip, üzerine çatalla şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Limonlu Kurabiye
Malzemeler
Yarım su bardağı damla çikolata
175 gram tereyağı
iki buçuk su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Limonlu Kurabiye Yapılışı
Damla çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alın. Krema gibi olana dek mikserle çırpın. Yumurtayı başka bir kapta çatalla çırpıp yağ-şeker karışımına ekleyerek karıştırın. Unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurlardan birine rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar yoğurun. Diğer yarısına erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unlanmış zemin üzerinde her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde açın. Hamurları üst üste koyup geniş olan kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıda sarıp, buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkartıp 1 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Aşçının notu: Kurabiyeleri fırından çıkardıktan hemen sonra yerlerinden oynatın.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Çikolatalı Kalp Kurabiyeler
Malzemeler
Üç buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gram tereyağı
1 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı tozşeker
150 gram bitter çikolata
Çikolatalı Kalp Kurabiyeler Yapılışı
Unu kabartma tozuyla birlikte, bir kabın içine eleyin. Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta akını, tozşekeri çırpın. Üzerine unu katıp kulak memesi kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yassılaştırın ve kalp şeklinde kurabiyeler hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz kurabiyelerin yarısını çikolatalı sosa bandırın. Çilekle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri