En leziz meze tarifleri

 Ceviz Ezmesi Tarifi (8 kişilik)

 2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 su bardağı hindistancevizi

TOZŞEKER ve suyu kaynatın. Şerbet kaynarken içine irmiği telle karıştırarak azar azar ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın. Kare bir tepsiye veya cam bir kaba hindistancevizinin yarısını serin. Üzerine cevizli karışımı yavaşça yayın. Tekrar kalan hindistancevizini üzerine serpin. Ceviz ezmesi soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...