Kore Mutfağından seçmeler

Sağlıklı mutfaklar arasında ilk sıralarda yer alan ve kendisine has felsefesi ile tanınan Kore Mutfağıından lezzetli tarifler...

SEBZELİ ETLİ MAKARNA(JAPCHAE)(4 Kişilik)

1 paket pirinç makarnası, 4 dilim dana bonfile, 5 adet mantar, 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet kıyılmış sarmısak, 2 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, 4 dal irice doğranmış taze soğan, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1/3 bağ haşlanmış ıspanak, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet havuç, 1 adet doğranmış soğan, 1 adet pişmiş yumurta, tuz, karabiber

Mantarları 15 dakika suda dinlendirip, doğrayın. Eti dilimleyip, mantar, soya sosu, tozşeker, sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, soğan ve biberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde ıspanağı, kalan 1 tatlı kaşığı susam yağı çekirdeği ve tuzla harmanlayın. Makarnayı 8 dakika haşlayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Havuç, soğan, ıspanak ve makarnayı pişmekte olan ete ekleyin. Sebzeler pişince, dilimlenmiş yumurtayı ilave edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Susam serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...