Kore Mutfağından seçmeler

Sağlıklı mutfaklar arasında ilk sıralarda yer alan ve kendisine has felsefesi ile tanınan Kore Mutfağıından lezzetli tarifler...

SEBZELİ ETLİ MAKARNA(JAPCHAE)(4 Kişilik)

1 paket pirinç makarnası, 4 dilim dana bonfile, 5 adet mantar, 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet kıyılmış sarmısak, 2 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, 4 dal irice doğranmış taze soğan, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1/3 bağ haşlanmış ıspanak, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet havuç, 1 adet doğranmış soğan, 1 adet pişmiş yumurta, tuz, karabiber

Mantarları 15 dakika suda dinlendirip, doğrayın. Eti dilimleyip, mantar, soya sosu, tozşeker, sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, soğan ve biberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde ıspanağı, kalan 1 tatlı kaşığı susam yağı çekirdeği ve tuzla harmanlayın. Makarnayı 8 dakika haşlayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Havuç, soğan, ıspanak ve makarnayı pişmekte olan ete ekleyin. Sebzeler pişince, dilimlenmiş yumurtayı ilave edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Susam serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...