Komşularınızı kıskandıracak harika tarifler
Lokumlu Kurabiye Tarifi (8 kişilik)
1 paket toz krem şanti
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
Aldığı kadar un
İçine:
250 gram damla sakızlı yumuşak kıvamlı lokum
Üzeri için:
1 su bardağı pudraşekeri
TOZ kremşanti ve 1 paketten 1 çorba kaşığı eksik margarini yoğurun. Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp elinizde açın. Ortasına 1 adet lokum yerleştirip, kapatın. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.Yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk değiştirene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine pudraşekeri serpin. Ilık olarak servis yapın.
Lokumlu Kurabiye Tarifi (8 kişilik)
1 paket toz krem şanti
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
Aldığı kadar un
İçine:
250 gram damla sakızlı yumuşak kıvamlı lokum
Üzeri için:
1 su bardağı pudraşekeri
TOZ kremşanti ve 1 paketten 1 çorba kaşığı eksik margarini yoğurun. Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp elinizde açın. Ortasına 1 adet lokum yerleştirip, kapatın. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.Yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk değiştirene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine pudraşekeri serpin. Ilık olarak servis yapın.
Komşularınızı kıskandıracak harika tarifler
Şükür Kurabiye Tarifi (6 kişilik)
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
Dört buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı hindistancevizi
2 kahve fincanı pudraşekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
YUMURTALARIN sarısını ve akını ayrı kaplara ayıralım. Hamur yoğurma kabına, eritip ılıttığımız margarini, tozşekeri, yoğurdu, yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğunu, unu ve kabartma tozunu katalım. Özlü bir hamur yoğuralım. 1 Hamuru yarım cm kalınlıkta açalım. 2 Bisküvi kalıpları veya bardak yardımıyla hamurdan parçalar keselim. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizelim (kenarlardan artan hamur parçalarını tekrar yoğurup kullanabiliriz). Yumurta aklarını, çatal yardımı ile çırpalım. İçine hindistancevizini ve pudraşekerini ekleyip karıştıralım. 3 Kurabiye hamurlarının üzerine bu malzemeyi, fırça yardımıyla bolca sürelim. Üzerlerine iri dövülmüş fındıkları serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.
Aşçının notu: Arzuya göre hindistancevizi yerine iri dövülmüş fındık da kullanabilirsiniz.