Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Pincurlu Kısır Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 çay kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı pincur (Közlenmiş Biber Salatası)
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan.
ÖNCE bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, kapak kapatın. 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Pincur'u ekleyip yoğurmaya devam edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini katın. En son yeşillikleri ilave edip, karıştırın..
Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Kısır Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
5-6 adet kornişon turşu
6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz
pulbiber .
BULGURU derin bir kaba alın ve kaynar su ekleyip, üzerini bir kapakla kapatın. Bu şekilde 15 dakika demlendirdikten sonra içine domates ve biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu katın. Doğranmış kornişon turşuyu ekleyip, tuz ve pulbiberini ayarlayın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıydıktan sonra kısıra ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra servis yapın..
Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Balıklı Kısır Tarifi.
1 adet levrek, 3 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
5-6 dal maydanoz sapı
1 adet karanfil
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet kıyılmış marul yaprağı
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, pulbiber
Servis için: Marul yaprağı, kuzukulağı.
AYIKLANMIŞ balığın filetosunu çıkarıp, su ile birlikte bir tencereye alın. Defne yaprağı, maydanoz sapı ve karanfil ekleyip, 20 dakika pişirin. Balık suyundan 1 su bardağı alıp bulguru ıslatın. Bulgurun üzerini bir kapakla kapatıp, 15 dakika şişmeye bırakın. Diğer taraftan balığı süzüp, bir kaba alın. Elinizle küçük parçalara ayırıp, üzerine kıyılmış marul yaprağı, küp doğranmış domates, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, zeytinyağı, salça, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Bulguru ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Marul yaprağı veya kuzukulağı ile birlikte servis yapın.
Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Domates Yatağında Ton Balıklı Kısır Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates püresi
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
1 kutu light ton balığı
5 adet orta boy domates
Sos için:
7-8 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun kabuğu.
Bulguru üzerine çıkacak şekilde sıcak su ile ıslatın. içine domates püresi, nar ekşisi, limon suyu, ince kıyılmış sarmısak, maydanoz, kimyon, karabiber ve pulbiber ilavesiyle karıştırın. Light ton balığının yarısını bu karışıma katın. Domateslerin üzerinden kapak kesin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla içini çıkarın. Kısırı domateslerin içine paylaştırın. Kalan light ton balığını üzerlerine yerleştirin. Maydanozlu sos için, ayıklanmış maydanozları, zeytinyağı ve limon kabuğunu robotun en yüksek devrinde püre haline getirin. Ardından, servis tabağına aldığınız kısırlı domatesleri, maydanozlu sos ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri