Kış aylarının balığı

Kılçığı diğer balıklara nazaran fazla olmasına rağmen lezzetli bir balık olan çinekop ile farklı tarifler...

BROKOLİLİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)

8 adet çinekop, 300 gram brokoli, 3 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 10 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çorba kaşığı tereyağı

Bir güvecin dibini sıvıyağ ile yağlayıp üzerine ayıklanmış balıkları dizin. En üste de soya sosu gezdirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta brokoliyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tavaya aldığınız tereyağında sarmısakları soteleyin. Üzerine brokoliyi atıp 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Sotelenmiş brokoliyi üzerine yayıp sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...