Kış aylarının balığı
Kılçığı diğer balıklara nazaran fazla olmasına rağmen lezzetli bir balık olan çinekop ile farklı tarifler...
BROKOLİLİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 300 gram brokoli, 3 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 10 diş ince kıyılmış sarmısak, 1 çorba kaşığı tereyağı
Bir güvecin dibini sıvıyağ ile yağlayıp üzerine ayıklanmış balıkları dizin. En üste de soya sosu gezdirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta brokoliyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tavaya aldığınız tereyağında sarmısakları soteleyin. Üzerine brokoliyi atıp 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Sotelenmiş brokoliyi üzerine yayıp sıcak olarak servis yapın.
Kış aylarının balığı
KIZARTILMIŞ SEBZELİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
4 adet çinekop, 1'er adet havuç ve patates, 10 adet mantar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı mısır unu, kızartmak için: sıvıyağ
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış havuç ve patatesi zeytinyağında kavurun. Dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayıklanmış çinekopları filetolarına ayırın. Mısır ununa bulayıp kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldığınız filetoları kavrulmuş sebzelerle birlikte servis yapın.
Kış aylarının balığı
EBEGÜMECİ VE CİBES EŞLİĞİNDE ÇİNEKOP IZGARA(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 1 demet ebegümeci, 1 demet cibes, 1 adet soğan, 1 adet turp, zeytinyağı, tuz
Temizlenmiş çinekopları zeytinyağı ve tuz karışımı ile yağlayın. Arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta ayıklanmış ebegümecini sıcak suda 5 dakika, cibesi ise yarım saat haşlayın ve süzün. Izgara balıklar, haşlanmış sebzeler ve halka kesilmiş soğan, turpla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri