Kırmızı etin en güzel 6 hali

Kekikli Et Sote Tarifi

5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...