Kırmızı biberin en leziz 8 hali

 Pazılı ve Patatesli Kırmızı Biber Dolması Tarifi (6 kişilik)

 6 adet kırmızı biber
3-4 adet pazı yaprağı
5 adet patates
8 dal kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
1 çay bardağı süt
50 gram krema
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarmısak
10 dal frenk soğanı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pulbiber


PATATESLERİ tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. 2 tanesinin kabuklarını soyup çatalla ezdikten sonra blendere alın. Maydanoz ve biberiyenin yarısını üzerine ekleyip çekin. Süt, krema, dövülmüş sarmısak ve tuz ekleyip bir kez daha çekin. Hazırladığınız sosu kenara alın. Kalan 3 adet patatesi temizleyip küp doğradıktan sonra bir kaba aktarın. Pazıyı kaynayan suya atıp, 1 dakika sonra çıkarın. Soğuk sudan geçirip irice doğrayın ve patatesin üzerine ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış frenk soğanı, kalan maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kırmızı biberlerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. İçlerini temizleyin ve patatesli harçla doldurun. Kapaklarını kapatıp tencereye yerleştirin. Kalan zeytinyağını bir tutam tuzla karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. Suyunu katıp, kapağını kapatın. Orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Ocağın altını kısıp, 20-25 dakika daha pişirin. Dolmaları tabaklara aktarın ve üzerine hazırladığınız patatesli sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...