Kestanenin lezzet kattığı tarifler
Kestane Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
200 gram kestane
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Bir buçuk çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı krema
Kıyılmış kestane
Kestane Çorbası Yapılışı
KESTANELERE bıçak yardımıyla çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, kabuklarını temizleyin. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağı, tereyağı karışımında soteleyin. Kestane ilave edip sotelemeye devam edin. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Blenderden geçirip, servis tabaklarına alın. Üzeri için kremayı çırpıp köpük haline getirin. Çorbanın üzerine gezdirip, kestane serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kestanenin lezzet kattğı tarifler
Kestaneli Pilav Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
20 adet kestane
500 gram baldo pirinç
1 adet soğan
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
Kestaneli Pilav Yapılışı
Kestaneleri yıkayın. Kabuklarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin. Sıcak su dolu bir kaba koyun. 10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra soğuk su koyun ve kabuklar kabarana kadar tercihen bir gece bekleyin. Daha sonra bu suda, tencerenin ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Pirinci ayıklayın. Bol su ile yıkayın. Çukur bir kaba alın. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kaynar su dökün, karıştırın ve en az 30 dakika bu suda bekletin. Bol suyla tekrar iyice yıkayıp, suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Yapışmaz yüzeyli tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın ve kızdırdığınız yağda pembeleşene kadar çevirin. Süzülen pirinci içine katın ve kavurma işlemine devam edin. Şekeri kattıktan sonra, kabuklarını ayıkladığınız kestaneleri ekleyin, biraz daha birlikte kavurun. Pirinciniz kadar su ölçün ve tencereye ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşin altını kısın, pirinç suyunu çekip göz göz olana kadar bekleyin. Ateşin altını kapatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Karıştırarak servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri