Birbirinden lezzetli 6 kebabı sofranıza taşıyın
İskender Kebap Tarifi (6 kişilik)
Malzemeler
Yarım kg parça dana eti
Yarım kg parça kuzu eti
1 adet soğan
8 adet tırnak pide
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
6 adet domates
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Servis için:
Yoğurt
DANA ve kuzu etini bir parmak kalınlığında dilimleyip, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. İki dilim dana etini düz bir zemine yan yana koyun ve üzerine iki dilim kuzu eti koyun. Tekrar dana eti ve kuzu etini koyun. İyice bastırarak rulo şeklinde sarın. Streç filmle sıkıca sarıp, derin dondurucuda bir gece dinlendirin. 2 Pişireceğiniz zaman çıkarıp donmuş şekilde incecik dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yüksek ateşte, karıştırarak pişirin. Tırnak pideleri tereyağı ile yağlayın ve ekmek kızartma makinesinde ya da fırında kızartın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin. Servis tabağına pideyi yerleştirin ve üzerine eti koyun. 3 Sos için domatesi közleyin ve doğradıktan sonra tavaya alın. İçine salça, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin ve etin üzerine yayın. Kızdırılmış tereyağını en üste gezdirin ve yoğurtla birlikte servis yapın.
Kebap tarifleri
Adana Kebabı Tarifi (4 kişilik)
Malzemeler
Yarım kg yağlı kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, Pulbiber
Derin bir kapta kıyma, biber salçası, tuz, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu ıslatıp, kebabı şişlere takın. Kömür ateşinde pişirin. Bu arada sık sık çevirip, yağını pideye alın.
Kebap tarifleri
Çökertme Kebabı Tarifi (2 kişilik)
Malzemeler
200 gram dana biftek
2 adet orta boy patates
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
İNCE doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın. İyice çırpıp servis tabağına dökün. Üzerine önce patatesleri daha sonra etleri yerleştirin. Tuz serpin. Tereyağını kızdırıp toz kırmızıbiberi yakın. Tabağın üzerine gezdirip servis yapın.
Kebap tarifleri
Acı Ezmeli Kıymalı Kebap Tarifi (4 kişilik)
Malzemeler
250 gram kıyma
1 çay kaşığı pulbiber Tuz, karabiber
Acılı ezme için:
6 adet domates
4 adet acı sivri biber
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Tuz, karabiber
KIYMA, pulbiber, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Şişe takarak ızgarada pembeleşene kadar pişirin. Acılı ezme için, domates ve biberleri ızgarada pişirin. Kabuklarını soyup, blenderden geçirin. Salça, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. Acılı ezmeyi servis tabağına alın. Üzerine şişleri yerleştirerek servis yapın.
Kebap tarifleri
Tavuk Etli Bostan Kebap Tarifi (6 kişilik)
Malzemeler
6 adet küçük boy bostan patlıcanı
6 adet tavuk budu
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
100 gram tereyağı
5 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 çorba kaşığı soya sos
100 gram arpacık soğanı
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
6 adet mantar
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı kırmızı şarap
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
200 gram dil peyniri
BOSTAN patlıcanları alacalı soyun. Alt ve üst kısmını düzgünce kesin. Patlıcanları yayvan bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı, tavuk suyu ve tozşekeri ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen patlıcanları sudan çıkartıp boş bir fırın tepsisine dizin. Başka bir tencerede tereyağını eritip mısırözü yağını ekleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve soya sosunu ekleyip etler pembeleşene kadar soteleyin. Havucu küp küp, dolmalık biberi jülyen, mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Sırasıyla arpacık soğanları, havuçları, dolmalık biberi ve mantarları ekleyin. 1-2 dakika kadar birlikte soteleyin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın ve ince ince kıyın. Domates, un ve salçayı tencereye ekleyip karıştırın. Kırmızı şarap ve suyu ilave edin. Son olarak tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde açın ve karışımı içlerine doldurun. Üzerine rendelenmiş dil peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında dil peyniri eriyene kadar 5-6 dakika bekletip sıcak olarak servis yapın.
Kebap tarifleri
Terbiyeli Şiş Kebap Tarifi
Malzemeler
125 gram kuzu eti (but kısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates
Terbiyesi için: Yarım diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
KUZU etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Izgarada ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri közleyin. Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler