Kavun ağacının cömert meyvesi: Papaya
Uzak diyarın egzotik meyvesini daha yakından tanımak isterseniz, papayalı tarifleri denemelisiniz...
PAPAYA KREMALI BİSKÜVİ(2-4 Kişilik)
Malzemeler 2 adet papaya, 3 çorba kaşığı fındık ezmesi, 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 paket vanilya, 1 adet lime, yeteri kadar un, 1 su bardağı pudraşekeri
Fındık ezmesi, 3 çorba kaşığı tereyağı, vanilya ve rendelenmiş lime kabuğunu iyice harmanlayın. Yeteri kadar un ilave edip, sert bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırıp, rulo yapın. Streç filme sarıp, buzdolabının alt rafında 3-4 saat dinlendirin. Krema için papayaları temizleyip, dilimleyin. Papaya, pudraşekeri ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağını blenderden geçirip kenara alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru bisküvi şeklinde dilimleyin. Tepsiye dizdiğiniz bisküvileri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Kremayı sıkma torbasına alın. İki bisküvinin arasına ve üstteki bisküvinin üzerine hazırladığız kremayı sıkın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Kavun ağacının cömert meyvesi: Papaya
PAPAYALI TATLI(2-4 Kişilik)
4 adet papaya, 1 su bardağı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay bardağı esmerşeker, 1 su bardağı su
Papayaları temizleyip, küp doğrayın. Papaya, limon suyu ve balı blenderden geçirip, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde esmerşeker ve suyu hafif şerbet kıvamı alana dek kaynatıp, soğutun. Derin bir kapta papayalı püre ve şerbeti karıştırın. Derin dondurucuda 2-3 saat dinlendirin. Çatalla iyice karıştırıp, kuplara pay edin. Soğuk olarak servis yapın.
Kavun ağacının cömert meyvesi: Papaya
PAPAYALI MEYVE SALATASI(2 Kişilik)
2 adet papaya, 2 adet portakal, 2 adet nar, 1 adet ananas, 1 adet lime
Meyveleri temizleyip, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Harmanlayıp, derin bir kaseye alın. Buzdolabının alt rafında 10-15 dakika dinlendirin. Limenin suyunu sıkıp, salatanın üzerine gezdirin ve yeniden harmanlayın. Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
Kavun ağacının cömert meyvesi: Papaya
PAPAYALI PASTA(8-10 Kişilik)
4 adet olgun papaya, 2 su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket hazır pasta kreması, 50 gram tereyağı, bir buçuk su bardağı süt, 2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata, 2 su bardağı file badem, kek için: 1 paket hazır pandispanya unu, 3 adet yumurta, 7-8 çorba kaşığı su
Kek için pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın. Karışımı 23 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Papayaları temizleyip, küçük dilimleyin. Papaya, su ve tozşekeri 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde pasta kreması, tereyağı ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın iki parçasını da soğuyan papayalı karışımının suyu ile ıslatın. Birinci kat pandispanyanın üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp papayanın yarısını yerleştirin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Çikolata serpiştirin. File bademi pastanın kenarlarına yapıştırın. Buzdolabının alt rafında 10-15 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler