Kavun ağacının cömert meyvesi: Papaya

Uzak diyarın egzotik meyvesini daha yakından tanımak isterseniz, papayalı tarifleri denemelisiniz...

PAPAYA KREMALI BİSKÜVİ(2-4 Kişilik)

Malzemeler 2 adet papaya, 3 çorba kaşığı fındık ezmesi, 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 paket vanilya, 1 adet lime, yeteri kadar un, 1 su bardağı pudraşekeri

Fındık ezmesi, 3 çorba kaşığı tereyağı, vanilya ve rendelenmiş lime kabuğunu iyice harmanlayın. Yeteri kadar un ilave edip, sert bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırıp, rulo yapın. Streç filme sarıp, buzdolabının alt rafında 3-4 saat dinlendirin. Krema için papayaları temizleyip, dilimleyin. Papaya, pudraşekeri ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağını blenderden geçirip kenara alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru bisküvi şeklinde dilimleyin. Tepsiye dizdiğiniz bisküvileri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Kremayı sıkma torbasına alın. İki bisküvinin arasına ve üstteki bisküvinin üzerine hazırladığız kremayı sıkın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...