Karma Lezzetlerin Mutfağı: Denizli
NOHUTLU TARHANA ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı tarhana
1 litre su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
Hazırlanışı:
Derin bir kaba soğuk su, tarhana ve tuz koyup, çırptıktan sonra suda çözülmesi için 1 saat bekletin. Bir tencerede sıvıyağ ve unu kokusu gidene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suda bekleyen tarhanayı ekleyin ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut ve tereyağını katın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL