Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Karnabahar Graten Tarifi (4 kişilik 70 Kcal)
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet limon
4 çorba kaşığı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
KARNABAHARI temizleyip parçalayın. İçine limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Pişen karnabaharları haşlama suyunda bekletmeden hemen süzerek çıkartın. Fırın tepsisine folyo yayın. Karnabaharları folyonun üzerine dizin. Üzerlerine 4 çorba kaşığı kaşar peynirini paylaştırın. 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar iyice pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Muskatlı Dana Biftek Tarifi (2 Kişilik, 205 Kcal )
2 adet dana biftek
Yarım adet muskat
1 adet limonun kabuğu ve suyu
2 adet alüminyum folyo
1 çay kaşığı tereyağı
BİFTEKLERİ iyice dövün. Muskatı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Aynı kaba limonun kabuğunu da rendeleyin. Muskat ve limon kabuğu rendelerini bifteklerin aralarına pay edin. Biftekleri rulo şeklinde sarın. Rulo biftekleri alüminyum folyonun içine koyup, folyonun kenarlarını bükerek kapatın. Kapaklı bir tencerede suyu kaynatın. Folyoya sardığınız etleri tencereye atın ve yarım saat kadar pişirin. Folyoları çıkarıp, etlerin üzerine limonun suyunu sıkın. Tereyağını bir tavada eritin. Biftekleri tavaya alıp, yarım dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Tavuklu Makarna Ograten Tarifi (4 kişilik, 190 Kcal)
2 su bardağı kepekli makarna
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı kepekli un
Bir buçuk su bardağı diyet süt
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
Üzerine:
50 gram haşlanmış tavuk
İnce kıyılmış maydanoz
Tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın. Kepekli makarnayı suda haşlayın. Süzüp bir fırın tepsisine yayın. Bu arada beşamel sos için, unu hafifçe kavurun. Rengi dönmeye başladığında sütü ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip ocaktan alın. Karıştırıp makarnanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, beşamel sos kızarana kadar bekletin. Fırından çıkartıp, üzerine didiklenmiş tavuk eti ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Safran Soslu Brüksellahanası Tarifi (2 Kişilik, 120 Kcal)
1 paket brüksellahanası
4 su bardağı su,
tuz
Sos için:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mısır unu
Yarımşar su bardağı süt ve su
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için:
Kıyılmış maydanoz
Yıkadığınız brüksellahanasını bir tutam tuz attığınız suda, 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir servis tabağına alın. Sos için, sıvıyağ mısır ununu koyup, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Unun topak olmaması için, önce sütü sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kesmeşeker ve safranı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son rendelenmiş kaşar peynirini katarak, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu lahanaların üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Fırında Diyet Makarna Tarifi (5 Kişilik, 250 Kcal )
250 gram kepekli makarna
Bir buçuk su bardağı diyet süt
100 gram diyet kaşar peyniri
4 adet yumurta
1 tutam tuz
KEPEKLİ makarnaları haşlayın. Sonrasında süzgece koyup suyunu süzdürün. Bir kapta yumurtaları süt ve tuzla çırpın. Kaşar peynirini rendeleyip, yumurtalı süte karıştırın. Bu karışımın yarısını makarnalarla harmanlayın. Makarnayı fırın kabına boşaltın. Ayrılan sütlü karışımı makarnanın en üstüne gezdirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri