Kahvenin lezzet kattığı 5 tatlı
Dondurmalı Kahve
1 Kişilik
Malzemeler
1 top Kaymaklı Dondurma
1 tatlı kaşığı Kahve
2 su bardağı sıcak su
Bir tutam rendelenmiş muskat
Dondurmalı Kahve Yapılışı
Kahveyi 1 su bardağı sıcak suya ekleyip karıştırın. Daha sonra muskatı ilave edip, servis yapacağınız bardağa alın. Hızlı hareketlerle, dondurmayı kalan 1 su bardağı sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra kahvenin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kahvenin lezzet kattığı 5 tatlı
Kahveli Fındıklı Kek
10 Kişilik
Malzemeler
225 gram bitter çikolata (3 paket)
115 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
1 adet yıldız anason
1 su bardağı taze ekmek kırıntısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Şurubu için:
2 su bardağı neskafe
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı kahve likörü
Üzeri için: Pudraşekeri ve krema
Kahveli Fındıklı Kek Yapılışı
20 cm'lik kalıbı yağlayın. Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri derin bir kaba alın. Mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yıldız anasonun tohumlarını çıkartıp havanda dövün ve yumurtalı karışıma ekleyin. Unu eleyin. Ekmek kırıntılarını ve dövülmüş fındıkları da ekleyin. Metal bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan neskafeyi tozşekerle birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşte tozşeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kahve likörünü ekleyin. Neskafeli karışımın yarısını kekin üzerine gezdirin. Yarısını da servis yaparken üzerine gezdirin. Kekin üzerine pudraşekeri serpin. Kremayla birlikte servis yapın.
Kahvenin lezzet kattığı 5 tatlı
Tiramisu
4 Kişilik
Malzemeler
2 çorba kaşığı neskafe
7 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı su
Yarım çay bardağı
250 gram mascarpone peyniri
1 su bardağı krema
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket kedidili bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudraşekeri
kahve likörü
Süslemek için: 1-2 dal nane
Tiramisu Yapılışı
NESKAFEYİ, üç buçuk çorba kaşığı tozşeker ve su ile kaynatıp kenara alın. Kahve likörünü ilave ederek soğumaya bırakın. Mascarpone peyniri ile kremayı iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını kalan tozşekerle çırparak kremaya ekleyin. Kedidili bisküvileri neskafeli suya batırıp- çıkarın. Bisküvilerin fazla kahvesini süzdürün. Servis bardaklarının altına birer tane yerleştirin. Üzerine iki çorba kaşığı kremalı karışımdan koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerine kakao ve pudraşekeri serpin. Nane yaprağı ve dilerseniz bisküvi ile süsleyerek servis yapın.
Kahvenin lezzet kattığı 5 tatlı
Bademli Kolay Tiramisu
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kabuksuz iri dövülmüş badem
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı neskafe veya filtre kahve
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
2 su bardağı süt
24 adet küçük acıbadem kurabiyesi
Üzeri için:
Pudraşekeri, kakao ve çikolata parçaları
Bademli Kolay Tiramisu Yapılışı
Bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleştirin. Su ve neskafeyi karıştırın. Dolgu kremasını derin bir kaba alıp, üzerine sütü ekleyin. Mikserle 1 dakika yavaş devirde, daha sonra 1 dakika çok hızlı devirde çırpın. Kupların dibine 1 çorba kaşığı dolgu kreması koyun. Acıbadem kurabiyelerini likörlü neskafenin içine atın. Kurabiyeler neskafeyi biraz içine çektiğinde çıkarın. Kuplara birkaç adet kurabiye yerleştirip, üzerine dövülmüş badem serpin. Tekrar dolgu kreması koyun. Kat kat aynı işlemi kuplar dolana kadar tekrarlayın. En üste dolgu kreması dökün. Üzerine pudraşekeri serpip, kakaoyu eleyin. Çikolata parçaları ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Kahvenin lezzet kattığı 5 tatlı
Kahve Çekirdeği Kurabiye
10 Kişilik
Malzemeler
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
125gr. tereyağı
1/2 çay bardağından fazla sıvıyağ (1/4 su bardağı)
2 yemek kaşığı granül kahve (1 yemek kaşığı kaynar suda çözülmüş)
Kahve Çekirdeği Kurabiye Yapılışı
Kuru malzemeleri hamur yoğurma kabına birlikte eleyin.
Tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı ve eritilmiş kahveyi ekleyip elinizle mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edin.
Tatlı kaşığı veya daha ufak parçalar alıp oval şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
Kürdanla ortalarından derin çizgi olacak şekilde bastırın.
170C derece ısıtılmış fırında kabarıp hafif kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Çok güzel ve kolay bir tarif,tavsiye ederim.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler