Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Pastırmalı Ve Patatesli Omlet Tarifi (4 kişilik)
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Pastırmalı Ve Patatesli Omlet Tarifi (4 kişilik)
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Biberiyeli Omlet Tarifi (6 kişilik)
3 dal biberiye
6 adet yumurta
3 adet patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam kabartma tozu
Tuz
BİBERİYE yapraklarını sapından ayırın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Üzerine biberiye, kabartama tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Patatesleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine patatesi ilave edip kavurun. Yumurtalı karışımı patatesin üzerine gezdirin. Kısık ateşte çevirmeden pişirin. Dilimleyerek servis yapın.