Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Pastırmalı Ve Patatesli Omlet Tarifi (4 kişilik)
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Omlet Tarifi (2 kişilik)
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağı
40 g beyaz peynir
Birkaç dal maydanoz
Yumurtaları bir kâseye kırıp sarıları aklarıyla karışana kadar bir çatalla çırpın. Ardından beyaz peynir ve sıvı yağ ilave edip biraz daha karıştırın. Grilliant ile 3. seviyede pişirin. Servis yaparken maydanozla süsleyin.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Hamsi Omlet Tarifi (4 kişilik)
200 gram Karadeniz hamsisi
6 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için:
1 çay bardağı zeytinyağı
AYIKLAYIP kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin. Zeytinyağında kızarttığınız hamsileri kağıt havlu üzerine alarak yağının çekmesini sağlayın. Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Hamsileri ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda hamsili karışımı dökerek pişirin. Bir kapak yardımıyla omleti ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Biberiyeli Omlet Tarifi (6 kişilik)
3 dal biberiye
6 adet yumurta
3 adet patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam kabartma tozu
Tuz
BİBERİYE yapraklarını sapından ayırın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Üzerine biberiye, kabartama tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Patatesleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine patatesi ilave edip kavurun. Yumurtalı karışımı patatesin üzerine gezdirin. Kısık ateşte çevirmeden pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri