Kadim ağacın kutsal meyvesi
"Hayat Ağacı" olarak adlandırılıp,Tanrının armağanı kabul edilen zeytin ağacı ve meyvesi ile nefis tarifler...
"Hayat Ağacı" olarak adlandırılıp,Tanrının armağanı kabul edilen zeytin ağacı ve meyvesi ile nefis tarifler...
ZEYTİNLİ OMLET(3-4 Kişilik)
Yarımşar su bardağı kıyılmış siyah ve yeşil zeytin, 6 adet yumurta, 4-5 dal kıyılmış dereotu, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber
Yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Üzerine kıyılmış zeytin, dereotu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yeniden çırpın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kızdırın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Sallayarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Ara sıra bir spatula ile yumurtanın üzerinde delikler açarak suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
Kadim ağacın kutsal meyvesi
ZEYTİN SOSLU NUAR(4 Kişilik)
1 su bardağı kıyılmış siyah zeytin, 8 dilim nuar, yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet orta boy kırmızı soğan, 5 adet rendelenmiş domates, 4 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 5 çorba kaşığı kıyılmış kekik, yarım su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Eti yayvan bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, 3 çorba kaşığı kıyılmış kekik, karabiber ve tuz ekleyip, yaklaşık 2 saat marine edin. Diğer taraftan dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli küçük bir tavada kavurup kenara alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika kavurun. Daha sonra kıyılmış zeytin ve dolmalık fıstığı ilave edin. Bir iki dakika daha kavurup, suyu katın. Kaynamaya başlayınca, kalan kekiği ilave edip ocaktan kaldırın. Eti marine ettiğiniz yağı bir tavaya aktarıp kızdırın. Bu yağda önlü arkalı kızarttığınız etleri servis tabağına aktarın. Üzerine zeytin sosu gezdirip servis yapın.
TARİF DETAYKadim ağacın kutsal meyvesi
OTLU ZEYTİNLİ LOKMA(4-6 Kişilik)
3 su bardağı un, 1 paket (10 gramlık) instant maya, 3 adet yumurta, 5 çorba kaşığı süt, 50 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ, yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet büyük boy haşlanmış patates, 5-6 adet yeşil zeytin, 7’şer dal dereotu ve maydanoz, 5 dal nane, tuz, kızartmak için: sıvıyağ, süslemek için: nane, dereotu
Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Maya, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve kaşar peynirini ilave edin. Patatesi rendeleyip, çekirdeği çıkarılıp çok küçük doğranmış yeşil zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızartmak için sıvıyağı, yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alın ve iyice kızdırın. Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin ve hamurları tavaya atın. Her iki yüzünü de kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Kalan hamurları kızartmak için, yağı tekrar yüksek ateşte kızdırın. Hamurları atacağınız zaman kısık ateşe alın ve bu şekilde hamurları kızartın. Hamurlar bitene kadar her seferinde aynı işlemi uygulayın. Nane ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
TARİF DETAY