Kabuğun altındaki mucize
PASTIRMALI YUMURTA(2 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 adet domates
100 gr pastırma
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Kristal kayatuzu, karabiber (ağız tadına göre)
Hazırlanışı:
Soğanları soyun ve piyazlık şekilde ince ince doğrayın. Domatesleri de soyup, küp şeklinde doğrayın. Pastırma dilimlerini üç-dört parçaya bölün (arzunuza göre çemenleri ile birlikte veya çemenlerini temizleyerek). Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin, üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Üzerlerine domatesleri ilave edip, hepsini birlikte 1-2 dakika daha soteleyin ve bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin, tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin. Daha sonra tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Bu havuzcuklara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp 2-3 dakika daha pişirin (yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar) ve tavayı ateşten alıp pastırmalı yumurtaları servis edin.
Kabuğun altındaki mucize
SOĞANLI YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
8 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar, tarçın
Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip halka doğradıktan sonra tuzlayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sürenin sonunda tavada fazla yağ kalmışsa süzün. Sirke, tozşeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine 8 adet yuva açın ve buralara yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pulbiber serperek servis yapın.
Kabuğun altındaki mucize
SÜTLÜ YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Bir kaba 2 su bardağı sütü alıp, yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice çırpıp, bu karışımı tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına dökün. Ayrı bir yerde tereyağını tavada eritip, kırmızıbiberi yakın. Tabaktaki yumurtalı karışımın üzerine gezdirip, kızarmış ekmek ile sıcak servis yapın.
Kabuğun altındaki mucize
KIYMALI YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet yumurta
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, acı kırmızı biber
1 çay bardağı taze kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kap içerisinde iyice çırpın. Büyük bir tavaya kıyma ve tereyağını alarak 1-2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber, acı kırmızı biberi ekleyin. Çırptığınız yumurtaları sotelenen kıymanın üzerine gezdirip 3-4 dakika pişirin. Rendelediğiniz kaşar peynirini serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri