Izgarada pişen leziz tarifler
Soslu Somon Izgara Tarifi (1 kişilik)
150 gram somon
Sos için: 2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran
Servis için: Deniz börülcesi
SOMONU ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Soslu Somon Izgara Tarifi (1 kişilik)
150 gram somon
Sos için: 2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran
Servis için: Deniz börülcesi
SOMONU ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Tavuklu Salata Tarifi (2 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
1 adet göbek marul
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı dilimlenmiş
siyah zeytin
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1’er çay kaşığı tuz, kekik ve sumak
GÖBEK marulu incecik doğrayarak salata kabına alın. Salatalıkları uzunlamasına çarpraz şekilde doğrayıp marulun üzerine dizin. Tavuk göğsünü ızgarada 10 dakika pişirin. Parmak kalınlığında dilimleyip salataya ilave edin. Mısır ve zeytini üzerine serpiştirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, tuz, kekik ve sumağı iyice karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Izgarada pişen leziz tarifler
Izgara Patates Mücveri Tarifi (6 kişilik)
4 adet orta boy patates
1’er adet soğan, havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze ya da 1 çay kaşığı kuru
fesleğen
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
1’er adet dolmalık
yeşil, kırmızı biber, havuç ve kabak
Birkaç dal fesleğen ve maydanoz
Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alın ve ezin. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blenderden geçirip patateslere ekleyin. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile sıvıyağ sürüp, fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Süsleme malzemelerinden kabak ve havucu halka doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayın. Sebzelerle süsleyip, servis yapın.