İtalyan lezzeti mascarpone
İtalya’ya özgü bir peynir çeşidi olan mascarpone, inek sütünden üretilir ve yüzde 55 - 60’ı yağdan oluşur. Yüksek sıcaklıktaki süt kremasının sitrik asit veya asetik asit ile birleştirilmesi ile elde edilir. Koyu ve kremaya benzeyen kıvamı ile tanınan mascarpone peyniri, hafif sarımtırak bir renge sahiptir.
1
7
İtalyan lezzeti mascarpone
Mascarpone peyniri nasıl kullanılır? Mascarpone peyniri, özel kıvamı ve lezzeti ile genellikle tatlılara eklenerek tüketilir. Özellikle tiramisunun ana malzemesi olarak kullanılır ve İtaya’da yapılan tiramisunun içine sadece mascarpone peyniri katılır. Mascarpone peyniri, tiramisu dışında kurabiyeli veya vişneli cheesecake içine eklenir. Aynı zamanda krema gibi cupcake üzerini süslemek için de tercih edilebilir.
2
7
İtalyan lezzeti mascarpone
Truffle yapımında da kullanılan mascarpone peyniri, pötibör bisküvi ve beyaz çikolatalı mascarpone pastasının arasına krema gibi sürülür. Bunun dışında özellikle İtalya'da kahvaltılarda ve ara öğünlerde tüketilebilen mascarpone peyniri, çeşitli likörlerin ve meyvelerin yanında yenir.Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL