İştah kabartıyor
TAHİNLİ NOHUT ÇORBASI (4 Kişilik)
1 su bardağı nohut, 2 su bardağı su, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 su bardağı etsuyu, 3 diş sarmısak, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber üzeri için: 2 çorba kaşığı tahin, 1 çorba kaşığı su
Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ve ikiye bölünmüş soğanı ekleyip, pişirin. Süzgeçten geçirip, nohudu kevgire suyunu tencereye alın. Daha sonra nohudu kevgirden geçirip, posasını atın ve tenceredeki suya ilave edin. Ayrı bir yerde sıvıyağı kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine etsuyu ve ezilmiş sarmısağı ekleyin. Kaynamaya yakın baharatları ilave edin. Kaynadığında tencereye aktarıp, bir-iki taşım kaynatın ve ocaktan alın. Tahini suda inceltin. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
İştah kabartıyor
ISPANAKLI KİŞ(6 Kişilik)
Hamuru için: 3 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı, bir buçuk su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı soğuk (buz gibi) su, içi için: yarım kg ıspanak, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 50 gram beyaz peynir, 100 gram krema, 2 adet yumurta, tuz, karabiber
Hamur için, küçük doğranmış tereyağını unla birlikte bir kaba alıp, elinizle ufalayın. Üzerine tuz, 1 çorba kaşığı sirke ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edip, hamuru yoğurun. Kiş hamurunu, küçük tart kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde pay ederek yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine dizin. İçi için, temizlenmiş ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. İnce doğranmış soğan ve 2 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte ıspanağı kavurun. Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alın. İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kalıptaki kiş hamurlarının ortasına, ıspanaklı harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, ıspanaklı kişi kalıplardan ayırın. Servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri