İspanya esintisi
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
KREM KATALAN(4 Kişilik)
2 kahve fincanı süt, 1 adet çubuk tarçın, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çay fincanı tozşeker, 4 adet yumurta sarısı, üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker
Süt, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın.
İspanya esintisi
KREM KATALAN(4 Kişilik)
İki buçuk su bardağı süt, çubuk tarçın (bezelye tanesi kadar), 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 4 çorba kaşığı tozşeker, yarım çorba kaşığı mısır nişastası, 6 adet yumurta
Süt, tarçın, limon kabuğu ve tozşekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 çorba kaşığı tozşeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın. Ocaktaki sütten 1 çorba kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın. Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine tozşeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında tozşekeri yakın ve servis yapın.
TARİF DETAY