İspanya esintisi
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
KREM KATALAN(4 Kişilik)
2 kahve fincanı süt, 1 adet çubuk tarçın, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çay fincanı tozşeker, 4 adet yumurta sarısı, üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker
Süt, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın.
İspanya esintisi
ZEYTİNLİ TAPAS(4 Kişilik)
200 gram kıyılmış siyah zeytin, 3 diş kıyılmış sarmısak, 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kıyılmış kişniş, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı pulbiber, servis için: kızarmış ekmek dilimleri
Zeytin, sarmısak, maydanoz, kişniş, zeytinyağı, sirke ve pulbiberi iyice karıştırın. Karışımı ekme dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın.
İspanya esintisi
MUZLU VE KİVİLİ PİRİNÇ PUDİNGİ(1 Kişilik)
1 kahve fincanı 1 tatlı kaşığı pirinç, 2 kahve fincanı süt, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1-2 damla vanilya esansı, 1/4 kahve fincanı krema, 1 adet muz, 2 adet kivi, çilek
Pirinç ve sütü bir kaba alıp ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerine tozşeker ve vanilya esansını ilave edin. Karışımı buzdolabında soğutun. Servis etmeden önce krema ve ezilmiş muz ekleyip karıştırın. Bir kupa alın. Kivi ve çilekle süsleyerek servis yapın.
İspanya esintisi
KREM KATALAN(4 Kişilik)
İki buçuk su bardağı süt, çubuk tarçın (bezelye tanesi kadar), 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 4 çorba kaşığı tozşeker, yarım çorba kaşığı mısır nişastası, 6 adet yumurta
Süt, tarçın, limon kabuğu ve tozşekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 çorba kaşığı tozşeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın. Ocaktaki sütten 1 çorba kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın. Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine tozşeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında tozşekeri yakın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler