İftarın ana yemekleri

 Zeytinli Tavuk Tarifi (4 kişilik)

1 su bardağı siyah zeytin
4 adet tavuk göğsü
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1/4 dal maydanoz
Tuz
karabiber
kekik
Kızartmak için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Sosu içi:
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı

TAVUK göğsünün dördünü de boylamasına dörde bölün ve toplam 8 parça tavuk eti elde edin Her parçayı döverek hafifçe inceltin ve bir adet tavuk etinin üzerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış zeytini bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ile kekik koyup, karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için birkaç kat yaptığınız iple bağlayın. Kalan 6 parça tavuk etini de aynı şekilde hazırlayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve tavukları önlü-arkalı iyice kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Bu arada zeytin ezmesi ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve servis tabağına sıkarak şekil verin. Üzerine pişirdiğiniz zeytinli tavuğu yerleştirip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...