İftara enfes öneriler
Baharatlı Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı salça
1’er tutam kişniş, kimyon ve garam masala
5 su bardağı su
1 çay bardağı konserve mısır
Tuz, karabiber
Üzerine:
Maydanoz
Baharatlı Kırmızı Mercimek Çorbası Yapılışı
Mercimeği bol suyla yıkayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kişniş, kimyon ve garam masalayı ekleyin. Mercimek ve suyu da koyup, karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Mısırı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
İftara enfes öneriler
Dondurmalı Çilek Rüyası Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
500 gram çilek
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı un
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 çay bardağı kaju fıstığı
1 kg Maraş dondurması
Dondurmalı Çilek Rüyası Yapılışı
YUMURTA ve tozşekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, vanilya ve Türk kahvesini eleyip karıştırın.Kıyılmış kaju fıstığı ilave edip harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışımın üzerine ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Kek ılınınca enlemesine ortadan ikiye kesip soğumaya bırakın. ondurmayı hafif yumuşatıp, bir kat kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine doğranmış çilekleri serpiştirin. Kalan dondurmayı üzerine yayın. İkinci kat keki kapatıp, elinizle iyice bastırın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Dilimleyip dileğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
İftara enfes öneriler
Üzümlü fırın sütlaç Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
10-15 adet siyah üzüm
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı siyah üzüm suyu
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
Servis için: Üzüm jölesi, tanelenmiş üzüm
Üzümlü fırın sütlaç Yapılışı
Süt, tozşeker, üzüm suyu, pirinç, mısır nişastası ve yumurta sarısını karıştırarak pişirin. Üzüm ekleyip karıştırın. Karışımı toprak kaplara pay edin. Fırının üst kısmını açıp, tatlının üzeri hafif yanana dek pişirin. Üzüm jölesi ve dilimlenmiş üzümle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler