Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı

Mandalina Tatlı Tarifi

 

6 Kişilik

 

Malzemeler

 

3 adet mandalina 

130 gram (yarım su bardağından bir parmak fazla) tozşeker 

3 adet yumurta 

50 gram (3.5 çorba kaşığı) tereyağı 

100 gram şekersiz krema 

Hamuru için: 

100 gram (2 kahve fincanı) un 

100 gram margarin 

1 tutam tuz 

Gerekirse 1 çorba kaşığı soğuk su 

 

Mandalina Tatlı Yapılışı

 

HAMUR malzemesini bir kapta karıştırın. Hamur toplanmayıp ekmek kırıntısı gibi kalırsa, bir çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Yağladığınız kelepçeli kalıbın dibine hamuru yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada mandalinaları püre haline getirin. Üzerine tozşeker, yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekersiz kremayı ilave edip karıştırın. Fırında pişen tabanın üzerine bu malzemeyi dökün. Fırının derecesini 200'e çıkarıp yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...