Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Nişastalı Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 çorba kaşığı nişasta
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 adet şeftali
2 adet karanfil
1 çay bardağı badem
Nişastalı Komposto Yapılışı
Bir tencerede nişasta ve 2 su bardağı suyu karıştırıp, kaynayana dek pişirin. Daha sonra dikdörtgen bir kalıba döküp, dondurun. Küp kesin. Ayrı bir yerde şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Kabuğu soyulup, küp doğranmış şeftali ve karanfilleri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ateşten alıp, ılınınca küp kesilmiş nişastaları ilave edin. Soğutup kaselere dökün. Üzerine badem serpip servis yapın.
Nişastalı Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 çorba kaşığı nişasta
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 adet şeftali
2 adet karanfil
1 çay bardağı badem
Nişastalı Komposto Yapılışı
Bir tencerede nişasta ve 2 su bardağı suyu karıştırıp, kaynayana dek pişirin. Daha sonra dikdörtgen bir kalıba döküp, dondurun. Küp kesin. Ayrı bir yerde şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Kabuğu soyulup, küp doğranmış şeftali ve karanfilleri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ateşten alıp, ılınınca küp kesilmiş nişastaları ilave edin. Soğutup kaselere dökün. Üzerine badem serpip servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Dayanıklı Elma Kompostosu Tarifi
Malzemeler
1 kg elma
1 litre su
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı tozşeker
Dayanıklı Elma Kompostosu Yapılışı
ELMALARI temizleyip arzunuza göre çok büyük olmayacak şekilde dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerine su, tarçın ve tozşeker ilave edin. Elmalar yumuşamaya başlayınca (dağılmaması gerekiyor) ocaktan alın. Tarçını çıkarın. Sıcakken konserve kavanozlarına paylaştırın. Kapağını (mutlaka yeni kapak kullanılmalı) kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.
TARİF DETAY
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Bademli Karışık Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım su bardağı tatlı badem
2 adet büyük boy şeftali
1 adet büyük boy nektarin
10 adet kayısı
15 adet kırmızı erik
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
10 adet tane karanfil
7 su bardağı su
Bademli Karışık Komposto Yapılışı
BADEMLERİ küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Meyvelerin hepsini küçük dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve su ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
TARİF DETAY