Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Nişastalı Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 çorba kaşığı nişasta
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 adet şeftali
2 adet karanfil
1 çay bardağı badem
Nişastalı Komposto Yapılışı
Bir tencerede nişasta ve 2 su bardağı suyu karıştırıp, kaynayana dek pişirin. Daha sonra dikdörtgen bir kalıba döküp, dondurun. Küp kesin. Ayrı bir yerde şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Kabuğu soyulup, küp doğranmış şeftali ve karanfilleri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ateşten alıp, ılınınca küp kesilmiş nişastaları ilave edin. Soğutup kaselere dökün. Üzerine badem serpip servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Dayanıklı Vişne Kompostosu Tarifi
Malzemeler
1 kg vişne
1 litre su
1 su bardağı tozşeker
Dayanıklı Vişne Kompostosu Yapılışı
VİŞNELERİN saplarını temizleyip yıkayın. Daha sonra bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Kaynamaya başlayınca tozşeker ekleyin. Vişneler yumuşayınca (dağılmaması gerekiyor) ocaktan alın. Sıcakken konserve kavanozlarına paylaştırın. Kapağını sıkıca kapatıp, ters olarak koyun. Soğuyana dek bu şekilde bekletin. Daha sonra uygun bir yerde saklayın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Zencefilli Komposto Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
5-6 dilim zencefil
3 çorba kaşığı kuruüzüm
1 litre su
1 adet elma
Zencefilli Komposto Yapılışı
Kuruüzümü suda kaynatın. Su kaynayıp, üzümler şişince üzerine dilimlenmiş elma ve zencefili ilave edin. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynayınca ateşten alın ve dilerseniz içine tozşeker ekleyin.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Karışık Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet armut
2 adet yeşil elma
1 adet ayva
1 su bardağı tozşeker
2 litre su
3 adet çubuk tarçın
8-10 adet karanfil
2 adet kivi
2 adet portakal
Yarım nar
1 adet yıldız anason
2-3 dal taze nane
Karışık Komposto Yapılışı
ELMA ve armudu kabuklarını soymadan ince dilimleyip, ayvayı kuşbaşı doğrayın. Su ve tozşekeri geniş bir tencereye alıp ocağa oturtun. İçine çubuk tarçın, karanfil ve ayvaları ilave edin. Ayvalar yarı yarıya yumuşayana kadar kaynatın. Sonra elma ve armutları ilave edin. Meyveler yumuşayınca ocaktan alın. Soyup arzunuza göre dilimlediğiniz kivi ve portakal dilimlerini, nar tanelerini ve yıldız anasonu tencereye ekleyin. Soğuduktan sonra nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Dondurmalı Çilek Komposto Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
400 gram çilek
Üç buçuk çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Vanilyalı dondurma
Dondurmalı Çilek Komposto Yapılışı
ÇİLEKLERİ temizleyip 1/4' ünü tencereye alın. Üzerine tozşeker ve suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin. Şurup ılındığında kalan çilekleri ekleyin. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra buzlukta bekletilmiş kaplara doldurun. Üzerine hindistancevizli dondurma ekleyerek servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Bademli Komposto Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı badem
2 adet ayva
5 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı
esmerşeker
1 çay bardağı kuşüzümü
Yarım limonun suyu
2-3 adet karanfil
Bademli Komposto Yapılışı
BADEM ve küp doğranmış ayvayı derin bir kaba alın. Üzerine su, esmerşeker ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Harlı ateşte tozşeker eriyene dek kaynatın. Kuşüzümü, limon suyu ve karanfili ekleyip, ocağın altını kısın. 20 dakika kaynatıp ocaktan alın. Karanfil ve ayva çekirdeklerini kompostonun içinden alın.Ilık olarak servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Kivi Kompostosu Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet orta sertlikte kivi
5 su bardağı sıcak su
Çeyrek limonun suyu
Yarım elma
1 parça damla sakızı
3 kahve fincanı esmerşeker
1-2 dal nane
Kivi Kompostosu Yapılışı
KİVİLERİN kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Suyu tencereye alıp, limon suyu ilave edin. Kivileri ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Yarım elma ve tülbente sarılmış damla sakızı ekleyip, 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın esmerşeker ve nane ilave edin. Ocaktan alıp, elma ve damla sakızını kompostonun içinden çıkarın. Soğuk olarak servis yapın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Zencefilli Komposto Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
5-6 dilim zencefil
3 çorba kaşığı kuruüzüm
1 litre su
1 adet elma
Zencefilli Komposto Yapılışı
Kuruüzümü suda kaynatın. Su kaynayıp, üzümler şişince üzerine dilimlenmiş elma ve zencefili ilave edin. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynayınca ateşten alın ve dilerseniz içine tozşeker ekleyin.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Dayanıklı Elma Kompostosu Tarifi
Malzemeler
1 kg elma
1 litre su
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı tozşeker
Dayanıklı Elma Kompostosu Yapılışı
ELMALARI temizleyip arzunuza göre çok büyük olmayacak şekilde dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerine su, tarçın ve tozşeker ilave edin. Elmalar yumuşamaya başlayınca (dağılmaması gerekiyor) ocaktan alın. Tarçını çıkarın. Sıcakken konserve kavanozlarına paylaştırın. Kapağını (mutlaka yeni kapak kullanılmalı) kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.
Hem sağlıklı hem serin 10 komposto tarifi
Bademli Karışık Komposto Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım su bardağı tatlı badem
2 adet büyük boy şeftali
1 adet büyük boy nektarin
10 adet kayısı
15 adet kırmızı erik
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
10 adet tane karanfil
7 su bardağı su
Bademli Karışık Komposto Yapılışı
BADEMLERİ küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Meyvelerin hepsini küçük dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve su ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri