Hem kolay hem nefis!..
KAŞARLI SOSİSLİ BÖREK(16 Adet)
Malzemeler:
4 adet yufka
2 adet sosis
1 adet domates
1 adet sivri biber
100 gram taze kaşar peyniri
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yufkaları 4 eşit parçaya keserek, üçgen dilimler elde edin. Diğer tarafta domatesleri küp biçiminde doğrayın. Biberleri incecik kıyın. Sosisleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. Kaşar peynirini küp biçiminde kesip, tüm malzemeyi, tuz ilavesi ile bir kap içinde karıştırın. Elde ettiğiniz harcı üçgen yufkaların geniş taraflarına yerleştirip, kalınca sarın. Hazırlanan börekleri kızgın sıvıyağda kızartarak servis yapın.
Hem kolay hem nefis!..
BAHARATLI KARNABAHAR PANE(6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram karnabahar
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz kırmızıbiber karabiber kekik nane
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın ve kurulayın. Tüm baharatları galeta unu ile harmanlayın. Yumurtaları karbonat ile çırpın. Karnabahar parçalarını önce yumurtaya, ardından baharatlı galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Hem kolay hem nefis!..
ÇİKOLATALI MUS(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Yarım su bardağı suBAHARAT
3 tatlı kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı
3 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Bitter çikolata, tereyağı, yarım su bardağı su ve neskafeyi tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Çikolata eriyip pütürsüz bir kıvam haline gelince ateşten alın. Çikolatalı karışımın içerisine 3 adet yumurta sarısı ilave ederek mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız karışım soğuyana kadar bekletin. Diğer tarafta 3 adet yumurta akını, bir kaşık tozşeker ile mikserle çırparak kar haline getirin. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip, sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri