Helva
KAŞIK HELVASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
250 gram tereyağı
2 su bardağı süt veya su
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su ekleyip karıştırın. Sütü çekince tozşeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL