Harika yeni yıl tatlıları
Yılbaşı Pastası Tarifi (10 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kahve likörü
1 su bardağı şeker şurubu
Krem şanti için:
Bir buçuk su bardağı krema
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı neskafe
İç kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk çorba kaşığı neskafe
Kremabör için: 250 gram margarin
1 su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
1 çorba kaşığı neskafe
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ve nişastayı karıştırın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırından alarak soğumaya bırakın. Kahve likörü ile şeker şurubunu karıştırın. Fırça yardımı ile pandispanyanın üzerine sürün. Son olarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın. Çatalla çizikler atarak şekil verin. Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyin.
Krem şanti için: Krema, tozşeker ve ılık sütle açılmış neskafeyi karıştırın. Oluşan krem şantinin yarısı kremanın, kalan yarısı kremabörün hazırlanışında kullanılacak.
Kremanın yapılışı: Süt, tozşeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın. Soğuttuğunuz kremaya ilave edin. Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin. Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.
Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın. Neskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Yılbaşı Pastası Tarifi (10 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kahve likörü
1 su bardağı şeker şurubu
Krem şanti için:
Bir buçuk su bardağı krema
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı neskafe
İç kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk çorba kaşığı neskafe
Kremabör için: 250 gram margarin
1 su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
1 çorba kaşığı neskafe
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ve nişastayı karıştırın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırından alarak soğumaya bırakın. Kahve likörü ile şeker şurubunu karıştırın. Fırça yardımı ile pandispanyanın üzerine sürün. Son olarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın. Çatalla çizikler atarak şekil verin. Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyin.
Krem şanti için: Krema, tozşeker ve ılık sütle açılmış neskafeyi karıştırın. Oluşan krem şantinin yarısı kremanın, kalan yarısı kremabörün hazırlanışında kullanılacak.
Kremanın yapılışı: Süt, tozşeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın. Soğuttuğunuz kremaya ilave edin. Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin. Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.
Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın. Neskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Harika yeni yıl tatlıları
Noel Keki Tarifi (8 kişilik 130 kcal)
3 adet yumurta
2 çay bardağı esmer şeker
Yarımşar çay bardağı sıvıyağ ve zeytinyağı
1 paket kakao
1 çay bardağı kahve
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir buçuk çay bardağı un
Bir buçuk çay bardağı esmer un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine:
Hindistancevizi
ÖNCE yumurta ve tozşekeri derin bir kabın içinde çırpın. Sıvıyağ ve zeytinyağı katıp çırpmaya devam edin. Kakao, kahve ve tarçını ilave edin. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış çam ağacı şeklindeki bir kek kalıbına karışımı boşaltın (istediğiniz şekilde bir kek kalıbı olabilir). 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Harika yeni yıl tatlıları
Noel Orman Pastası Tarifi (8 kişilik)
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
Üç buçuk çorba kaşığı nişasta
Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
Kreması için: 1 su bardağı süt
Altı buçuk çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Az miktarda vanilya
1.MİKSER yardımıyla yumurta ve tozşekeri hızlı devirde 4-5 dakika kabartın. Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın. 2.Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x30 cm ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin. 3.Bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün krema sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.
Kremanın yapılışı: Süt, şeker ve vanilyayı bir kabın içerisine alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.
Çikolata dekorunun yapılışı: Çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Aşçının notu: Kremaya isteğe göre altı buçuk çorba kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.