Haftaya salata ile başlangıç yapın
Susamlı Roka Salatası Tarifi (4 kişilik)
2 demet roka
Yarım demet taze soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet pancar turşusu
Yarım çay bardağı susam
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
2 diş sarmısak
10 adet roka yaprağı
Yarım çay bardağı ceviz
Tuz, tozşeker
YIKAYIP iyice kuruladığınız roka ve soğanı istenilen incelikte kıyarak salata kasesine alın. Renkli biberleri jülyen, pancarı da küp doğrayarak salataya ekleyin. Susamı yapışmaz yüzeyli tavada hafifçe pembeleştirin. Susam ve cevizi salatanın üzerine serpiştirin. Sosu hazırlamak için tüm sos malzemesini blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Ahtapot Salata Tarifi (4 kişilik)
1 kg dövülmüş ahtapot
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su
1’er adet salatalık ve kırmızı biber
Sos için:
2 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı keten tohumu
TOZŞEKERLİ ve tuzlu suyu kaynatın. Ahtapotu bu sıcak suya batırıp çıkarın. İki kez daha bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra ahtapotu bu suda 45 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarın ve iri küpler halinde doğrayın. Sos için bir kapta zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, limon suyu, kekik ve keten tohumunu karıştırın. Ahtapot sıcakken sosla karıştırın. 10 dakika beklettikten sonra küp doğranmış salatalık ve kırmızı biberle servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Akdeniz Salatası Tarifi (4 Kişilik, 95 Kcal)
Bu leziz salata, zengin ve faydalı içeriğiyle sağlıklı bir öğlen yemeği alternatifi...
200 gram Akdeniz yeşilliği
100 gram light kaşar peyniri
Sos için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu, tuz
YIKANMIŞ ve süzülmüş Akdeniz yeşilliğini elinizle koparıp, kaseye alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri serpiştirin. Diğer tarafta bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Ballı Bahar Salatası Tarifi (4 kişilik)
1 adet göbek salata
l Yarım su bardağı ceviz içi
l 150 gram tulum peyniri
Sos malzemesi:
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı dijon hardalı
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
YIKAYIP, kuruttuğunuz salata yapraklarını irice doğrayıp salata kasesine alın. Elma sirkesi, bal, hardal ve zeytinyağını blenderde karıştırın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sosun yarısını salata yapraklarına ilave ederek karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya aldığınız ceviz içini 140 derecede sallayarak ve renkleri kahverengi olana dek pişirin. Ceviz içleri soğuduğunda, irice doğrayarak salataya ekleyin. Tulum peynirini de ilave ederek karıştırın. Son olarak sosun kalan yarısını salatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Tavuklu Pirinç Salatası Tarifi (4 kişilik)
2 adet tavuk but
1 su bardağı esmer pirinç
3 yaprak marul veya göbek salata
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz
Sos için:
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
TAVUK butlarını bir çay kaşığı tuz eklediğiniz suda haşlayıp bir kenara alın. Pirinci ılık suda 2-3 saat bekletip sonrasında süzün. Tavuk butlarını haşladığınız tavuk suyundan 2 su bardağı alıp pirinci bu suda haşlayın ve dinlenmeye bırakın. Derin bir kaseye istediğiniz büyüklükte doğradığınız marulu, maydanozu, dereotunu ve havucu alın. Sonrasında kemiklerinden ayırarak küçük parçalara ayırdığınız haşlanmış tavuğu, pirinci ve mısırı ilave ederek iyice karıştırın. Balzamik sirke, mayonez, limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Füme Tavuklu Salata Tarifi (4 kişilik)
200 gram füme tavuk göğsü
1 adet göbek marul
100 gram tatlı badem
3-4 dal reyhan
Yarım su bardağı nar tanesi
3 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
TAVUK fümeyi küp doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reyhanı yapraklarına ayırın. Göbeği ince kıyıp geniş bir kaseye alın. Füme tavuk, reyhan ve kavrulmuş badem ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerine nar tanelerini ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Taze Soğanlı ve Ton Balıklı Salata Tarifi (6 kişilik)
2 demet taze soğan
2 su bardağı dondurulmuş ya da taze bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram ton balığı konservesi
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan taze soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Et salatası Tarifi
Yarım kg kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
4 adet kornişon turşu
5 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
4-5 dal semizotu
Yarım demet maydanoz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet taze sarmısak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı koruk ekşisi
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
ETLERİ bir tencerede haşlayın ve süzün. Süzülen etleri bir kaseye alın. Üzerine küp doğranmış kornişon turşuyu, yuvarlak doğranmış arpacık soğanı, uzun doğranmış kırmızı biber ve sivri biberleri, elle koparılmış semizotu ve kıyılmış maydanozu ilave ederek, harmanlayın. Ayrı bir yerde sos için, zeytinyağı, taze sarmısak, limon suyu, nar ekşisi, koruk ekşisi, hardal, tuz, karabiber ve kekiği çırparak sos hazırlayın. Kasedeki salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayın ve servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Bulgur Salatası Tarifi (5 kişilik)
Bir buçuk su bardağı kalın bulgur
Yarım su bardağı kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
1 su bardağı nar tanesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tuz, pulbiber
Kurutulmuş domatesi ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp harlı ateşte domatesi 1 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Nohut, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynayınca ocağın altını kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın. Bu arada cevizi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte birkaç dakika hafifçe kavurduktan sonra kenara alın. Bulgurlu karışım soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi, limon suyu, dereotu, nane, nar tanesi, kuru üzüm ve ceviz ilave edin. Bütün malzemeyi harmanlayıp servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Roka Salatası Tarifi (4 kişilik 125 Kcal) 1 demet roka 50 gram beyaz peynir 5-6 adet kiraz domates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz ROKANIN saplarını ayıklayın ve elinizle iri parçalar halinde koparın. Servis tabağına aldığınız rokanın üzerine küp doğranmış beyaz peynir ile ikiye bölünmüş kiraz domatesleri gelişigüzel serpiştirin. Bir kasede zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin ve servis yapın.Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar