En pratik 10 dolma tarifi

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi

 

6 Kişilik

 

Malzemeler

 

5-6 adet kuru dolmalık patlıcan 

5-6 adet kuru dolmalık biber 

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 

Bir buçuk çay bardağı pirinç 

400 gram orta yağlı kıyma 

2 adet orta boy soğan 

1 çay bardağı su 

Tuz, 

kuru nane, 

karabiber, 

kırmızı biber, 

kimyon 

Yarım çorba kaşığı domates salçası 

Yarım çorba kaşığı biber salçası 

Sosu için: 

1 tatlı kaşığı biber salçası 

2 çorba kaşığı limon suyu 

4-5 diş sarmısak 

Yarım su bardağı su 

 

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Yapılışı

 

DOLMALIK patlıcanları ve biberleri tencereye alıp, üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 Patlıcan ve biberleri yumuşayana dek haşlayıp ateşten indirelim. Sonrasında süzgece alarak sularını süzdürüp bekletelim. Bir kabın içine tereyağını, pirinci, kıymayı, küp doğranmış soğanı, 1 çay bardağı suyu, tuzu, baharatları, domates ve biber salçalarını ekleyip yoğurarak karıştıralım. 2 Hazırladığımız dolma içini patlıcan ve biberlere gevşekçe dolduralım. Patlıcan ve biber dolmalarını tencereye dik olarak dizelim. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirelim. 3 Bu arada sosu için bir kapta biber salçasını, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları ve yarım bardak suyu birleştirip çırpalım. Dolmaları ateşten almadan 10 dakika önce hazırladığımız bu sosu dolmaların üzerine gezdirelim. Sonrasında ateşten indirip ılınmaya bırakalım. Servis yapalım.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...