Günün her anında çay keyfi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE(32 Adet)

2 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 250 gram oda sıcaklığında tereyağı, yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz, yarım su bardağı damla çikolata, 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, yarım su bardağı meyve şekeri, iki buçuk su bardağı un, bulamak için: mısır gevreği

Derin bir kapta yumurta, tozşeker ve tereyağını mikserle iyice çırpın. İçine ceviz, damla çikolata, vanilya, kabartma tozu, meyve şekeri ve elenmiş unu katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, hafif yassılaştırdıktan sonra mısır gevreğine bulayın. Hamur bitene kadar işlem devam edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...