Gül kokan tarifler...
GÜL SULU VE MISIR UNLU MUFFİN(25 Adet)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı gülsuyu
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
4-5 adet gül yaprağı
1 çorba kaşığı gülsuyu
1 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
DERİN bir kaba mısır unu, un, gülsuyu, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş beyaz peyniri alıp, karıştırın. İçine çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Muffin kalıplarına biraz un serpin ve içlerine hazırladığız karışımdan 1'er tatlı kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzeri için gül yapraklarını yıkayıp, kağıt havlu ile suyunu alın. İnce kıyıp, gülsuyu, kaymak ve bal ile karıştırın. Ilınan muffinlerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL SUYU KOKAN KURABİYELER(20 Adet)
Malzemeler:
4 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı un
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1’er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
8 çorba kaşığı gülsuyu
1 adet yumurtanın akı
Üzerine:
2 paket tart jölesi
20-25 adet renkli gül
Hazırlanışı:
Derin bir kaba tereyağı ve unu alıp, elinizle ufalayın. İçine pudraşekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun (yumuşakbir hamur elde edin, hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Unlanmış tezgahta hamuru yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. Üzeri için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kurabiyelerin üzerine sapları alınmış gülleri yerleştirin ve hazırladığınız jöleden birer çorba kaşığı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL ÇAYI(2 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet tomurcuk gül kurusu
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı ıhlamur
2 adet çubuk tarçın
Yeterince sıcak su
Hazırlanışı:
Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler