Fıstık çamının altın tohumu: Çamfıstığı
ÇAMFISTIKLI MAŞ PİYAZI(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım su bardağı çamfıstığı
2 su bardağı maş fasulyesi
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze sarmısak
1 kahve fincanı nar ekşisi
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı çamfıstığı
1 adet nar
Hazırlanışı:
Çamfıstığını yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Ayrı bir yerde haşlanmış maş fasulyesi, doğranmış kırmızı biber, sivri biber, maydanoz, soğan, sarmısak, nar ekşisi, çamfıstığı ve tuzu harmanlayın. Servis tabağına alıp, üzerine çamfıstığı ve nar serpiştirerek servis yapın.
Fıstık çamının altın tohumu: Çamfıstığı
ÇAMFISTIKLI SİNİ KÖFTESİ(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı çamfıstığı
4 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ılık su
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Harç için:
100 gram çamfıstığı
500 gram kıyma
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1’er çay kaşığı karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Bulguru su ile ıslatıp, 10 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun, bulgur hamuru elde edin. Harç için kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Kıyılmış soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz, badem, yenibahar, karabiber ve çamfıstığı ilave edip karıştırın. Bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yassı şekilde açın. Bir adet bulgur hamurunun içine 1 tatlı kaşığı harç yerleştirip, üzerine başka bir bulgur hamuru yerleştirin. Köfteyi elinizle iyice yassıltın. Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Bulgur hamuru ve içi bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Fıstık çamının altın tohumu: Çamfıstığı
ÇAMFISTIĞI TATLISI(8 Kişilik)
Malzemeler:
3 çorba kaşığı kıyılmış çamfıstığı
3 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Üzeri için:
1 çay bardağı çamfıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, akları kar haline getirin. Sarıları ayrı bir yerde iyice çırpın. Yumurta sarısına tereyağı, un, ceviz, badem, çamfıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, üzerine çamfıstığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilerseniz dondurma veya kaymakla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri